Each of these packs has exactly 5 buttons in it. How many buttons are there in all?
Total number of packs = 17
Number of buttons in one pack = 5
Total number of buttons in all 17 packs = 17 x 5 = 85
Raj a bought these pencils. Each pencil cost Rs.2. How much did the pencils cost all together?
Cost of each pencil = Rs.2
Total number of pencils = 15
Cost of all 15 pencils = 15 x 2 = Rs. 30
The word problem below is part of Madhavi's homework.
Nani bought 25 packages of balloons. Each package has 4 balloons. How many balloons did she buy in all?
Q. Which of the following number sentences can Madhavi use to solve this problem?
Total number of packages of balloon = 25
Number of balloons in each package = 4
So, Total number of balloons Nani bought = 25 x 4 = 100
At the craft fair, Gopal sold toy trains like the one shown below.
He sold each train for Rs. 28. How much did Gopal make by selling 4 trains?
Price for selling each toy train = Rs.28
Number of trains Gopal sold = 4
Total money made by Gopall = Rs.28 x 4
7 x 9 = ______
7 x 9 = 63
Swaraj wants to buy 3 bags of potato chips. Each bag of potato chips costs Rs. 50. If she uses a coupon for 'Rs. 20 off, how much will Swaraj owe for the 3 bags of potato chips?
Total cost of 3 bags of potato chips = Rs. 50 x 3 = Rs. 150
But she uses a discount coupon of Rs. 20
So, Swaraj has to pay Rs. 150  Rs. 20 = Rs. 130 only
If both equations shown above are true, which of the following equations must also be true?
So, it satisfies
Since 7 x 1 = 7
Madhu arranged one rupee coins in the pattern shown below:
What operation best shows how he arranged?
Number of coins in one row = 5
Number of coins in one column = 6
Total number of coins in the whole pattern = 6 x 5 = 5 x 6
So, 6 x 5 or 5 x 6 shows the arrangement pattern.
Guru's family eats 4 to 6 apples every day. Which is a reasonable number of days that it will take Guru's family to eat a bag of 20 apples?
Between 3 and 6 days.
If the family eats 4 apples per day, then it will take 5 days to eat 20 apples.
If thay eat 6 apples per day, then it will take more than 3 days to eat 20 apples.
Madhuri has 2 pizzas that are cut into 6 slices each. She and 3 friends eat 9 slices. Which of these shows one way to find the number of slices Madhuri has left?
Total number of pizza = 2
Number of slices in each pizza = 6
Total number of slices in both pizza = 2 x 6
Madhuri and 3 friends ate 9 slices
So, number of slices left by Madhuri are:
Multiply 2 by 6 and then subtract 9.







